Balsfjord-Kvit-Geitost Balsfjord Lagret kvitost med spesialitetsmerket

Balsfjord

Balsfjord er en mild og myk hvitost laget av geitemelk. Oppskriften har lange tradisjoner og er utviklet og raffinert over tid, noe som har gitt osten en unik smak av nordnorsk natur og kultur. Osten har en syrlig og mild geitsmak med en småpipet, smidig og skivbar konsistens. Balsfjord er lagret i 3 måneder. Osten inngår i serien Norske Ostespesialiteter, en samling av norske osteskatter, fra definerte geografiske områder med særegne historier og sjel. Ostene er av høy kvalitet, godt håndverk, unike og rike på smak.

  • Smak
    Smaksrik
  • Ostefamilie
    Faste oster
  • Melketype
    Geit

Tilbehør

honning-dadler-stjerneanis
Sharonfrukt, honning, aprikoschutney, plommechutney, søte frukter og bær Rugkjeks, eller lettsaltet kjeks Frukt- og nøttebrød, surdeigsbrød, hjemmelaget knekkebrød

Drikke

Most av gravenstein, stikkelsbær, eple eller solbær.
  • Ingredienser

    pasteurisert geitemelk, syrekultur, salt og mikrobiell løpe

  • Oppbevaring

    Kjølevare 0 °C - 4 °C.

  • Næringsinnhold per 100g

    100 g vare gir ca.: energi 1649 kJ (398 kcal), fett 34 g, -hvorav mettede fettsyrer 22 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 23 g, salt 1,0 g, vitamin A 260 µg (33 %'), riboflavin 0,26 mg (18 %'), kalsium 1000 mg (125 %'), fosfor 710 mg (101 %'), magnesium 63 mg (17 %'), sink 3,9 mg (39 %'), selen 9 µg (17 %'), jod 86 µg (57 %') ' av referanseverdien
    energi 1649 kJ (398 kcal)
    fett 34 g
    -hvorav mettede fettsyrer 22 g
    karbohydrat 0 g
    -hvorav sukkerarter 0 g
    protein 23 g
    salt 1,0 g
    vitamin A 260 µg (33 %')
    riboflavin 0,26 mg (18 %')
    kalsium 1000 mg (125 %')
    fosfor 710 mg (101 %')
    magnesium 63 mg (17 %')
    sink 3,9 mg (39 %')
    selen 9 µg (17 %')
    jod 86 µg (57 %')
    ' av referanseverdien
    Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
  • Emballasje