Denne fikenmarmeladen med hint av krydder og urter er spesielt egnet til kraftige blåmuggoster.

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fikenmarmelade

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Denne fikenmarmeladen med hint av krydder og urter er spesielt egnet til kraftige blåmuggoster.

Slik gjør du

  1. Knus kardemommen lett med en kjevle eller siden av en kniv slik at de åpner seg og frøene kommer til syne. Ha i en varm gryte og rist i ca. 1 minutt.

  2. Del fiken i biter og ha i gryten med rosmarin, brandy, brunt sukker, honning og saften fra sitron.

  3. La koke under omrøring i ca. 30 minutter eller til en tykk marmelade.

  4. Fjern kardemommekapslene og rosmarinkvisene og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Ha over på steriliserte glass og oppbevar kjølig.