Slik fryser du ost

Slik fryser du ost

Har du osterester du ikke får brukt opp, kan det være en god ide å fryse dem til en annen gang.

Selv om alle oster smaker best før den er frosset, er det en del oster som fungerer bra også etter opptining.

Frysing av Norvegia® og Jarlsberg®

Faste oster som Jarlsberg® og Norvegia® bør rives før frysing og kan brukes i varmretter som pizza eller ostesoufflé, på pasta eller taco.

Blåmuggoster kan også fryses

Blåmuggoster som Normanna, Norzola og Royal Blue, og hvitmuggostene Camembert og Brie kan også fryses, men de bør være passe modnet ved innfrysing og spises relativt raskt etter tining.

Bruksområdet avgjør om brunost kan fryses

Brunost egner seg ikke til frysingen hvis du skal bruke den som pålegg, men fryst brunost kan gjerne brukes i varme retter som viltsauser.

Slik fryser du ned kremoster

Snøfrisk og andre kremoster blir kornete og mister en del av væsken ved opptining, men de kan fungere bra i sauser og andre varme retter etter opptining.