TINE Ostebanken toppartikkel

Ostebanken - et skattkammer av langtidslagrede oster fra TINE

I et passe varmt og dunkelt sted på Jæren i Rogaland ligger Norges eneste og TINE sin eksklusive Ostebank. 

Ostebanken er stedet TINE lagrer og modner sine gode oster til å bli enda bedre.

Her finner du blant annet Norvegia® som er lagret i både 3 og 5 år, Sveitser som er lagret i 3 år, Jarlsberg® 3 og 5 år, og Edamer som også er lagret i 3 år. Under lagringen i Ostebanken utvikles ostenes karakter og smaksfylde.

- Å produsere ost er svært krevende. Det er en vel så komplisert vitenskap som å produsere vin. Den store kunsten er å finne de rette bakteriene og få dem til å spille godt sammen, slik at vi får ønsket kvalitet på den ferdigmodnede osten.

Selv ikke den fremste ekspert blir noengang utlært i ostefaget, sier Rolf Heskestad, som også er godkjent som internasjonal ostedommer.

 Rolf er en av mange osteelskere og -eksperter i TINE. Han har jobbet med ost i godt over 30 år.

- Å se osten utvikle seg og å kunne bidra til å tilby folk over hele verden ost i verdensklasse gjør meg veldig stolt.

Rolf Heskestad skal selv være ostedommer i OsteVM i Bergen 2. og 3 november i år.

Ostebanken har i flere år levert ost til ostekjennere og kokker i innland og utland. I en begrenset periode blir det nå mulig å kjøpe ost fra TINE sitt ostenettsted osteriet.no. Du kan få ostene levert hjem på døra, gjennom Proffenes osteskrin.

- At folk flest nå får mulighet til å smake på de skattene som tidligere bare har vært solgt direkte til kokker og ostekjennere er veldig spennende. Norvegia® som vi har pleiet i 5 år kan nå bli spist, delt og smakt på av flere, og det gleder et ostehjerte. Ost er så mye mer enn bare den du vanligvis har på brødskiva, det er lidenskap og matglede, avslutter Heskestad.