Ost for laktoseintolerante

Ost for laktoseintolerante

Personer med laktoseintoleranse har en redusert evne til å fordøye melkesukker (laktose). Likevel kan de tåle små mengder laktose i et måltid. Mange hvite oster er naturlig lave på laktose.

Mye av laktosen følger med mysen når man lager ost. Laktosen som er igjen i osten brytes ned av de tilsatte melkesyrebakterier slik at de fleste hvitoster har et meget lavt laktoseinnhold.  Brunost og prim, som er laget på myse, har et høyt innhold av laktose. Personer med nedsatt evne til å fordøye melkesukker kan derfor spise alle faste hvite oster.  Brunost og prim inneholder mellom 37 og 46 gram laktose per 100 gram og bør unngås. De fleste hvite oster inneholder mindre enn 0,1 gram laktose per 100 gram.

Oster som er naturlig laktosefrie

Oster med naturlig lavt laktoseinnhold