MasterChef vinner Vibeke Klemetsen

MasterChef Vibeke Klemetsen

Vibeke Klemesten er programleder og yogainstruktør. Gjennom matkunnskap og kreativitet vant hun i fjor den krevende kokkekonkurransen MasterChef Norge på TV3. Mat- og ostegleden har hun tatt med seg videre.

Vibeke velger
radio Norvegia
radio_selected eller Jarlsberg?
radio Hvitmuggost
radio_selected eller Blåmuggost?
radio Øl
radio_selected eller Vin?

Hva er ditt første osteminne?

- Gammelosten pappa alltid spiste. Selv om jeg elsker ost, er det fortsatt en gåte for meg hvordan han klarte å spise akkurat den.

Hva lærte du om ost i MasterChef?

Først og fremst at Gruyére-osten er perfekt å gratinere med, men husk å ikke bruke for mye siden den er fet og gir mye smak som kan overdøve de andre smakene.

Hvordan lager den regjerende Masterchef’en et perfekt ostesmørbrød?

- Jeg bruker grovt brød med smør, sennep, skinke og Jarlsberg®. Deretter krydrer jeg med oregano, basilikum samt salt og pepper og steker det i ovnen. Jeg liker å steke osten til den er litt sprø. Når smørbrødet er ferdig stekt, må jeg ha på litt ketchup. Ikke akkurat helsekost, men veldig godt.

Hva er din favorittost?

- Det er så mange, blant annet blåmuggost i alle varianter, manchego, mozzerella, pecorino og hvitmuggost som moden brie.

Vibekes ostesmørbrød

1SE_VIBEKE_0614_0020

1. Grovt brød med smør, sennep, skinke og Jarlsberg®.

2SE_VIBEKE_0614_0070

2. Krydre med oregano, basilikum, salt og pepper.

3SE_VIBEKE_0614_0144

3. Stek i ovnen.