Tips! Dryss gjerne over hakkede nøtter og mer lønnesirup ved servering.

Lag deilige epleroser med Chevre

Jan-Arne Moen, Osteekspert fra MENY-lauget serverer epleroser når han skal imponere, nå kan du gjøre det samme.

Epleroser er lett å lage, og smaker utrolig godt. Jan-Arne har også flere tips på lager her.

Du trenger:

3 epler
½ sitron vann
6 butterdeigplater
1 Haukeli chevre naturell
6 ts lønnesirup

Lag deilige epleroser- trinn for trinn

1. Sett ovnen på 200 grader. Del eplene i to og fjern kjernehuset. Del eplene i tynne skiver, og ha dem over i en bolle med vann og sitronsaft. Sett bollen med epler i mikrobølgeovnen og varm til epleskivene er myke, ca. 4 minutter. Du kan også koke eplene forsiktig hvis du ikke har mikrobølgeovn.1. Sett ovnen på 200 grader. Del eplene i to og fjern kjernehuset. Del eplene i tynne skiver, og ha dem over i en bolle med vann og sitronsaft. Sett bollen med epler i mikrobølgeovnen og varm til epleskivene er myke, ca. 4 minutter. Du kan også koke eplene forsiktig hvis du ikke har mikrobølgeovn.

2. Kjevle ut butterdeigplatene til dobbel størrelse på et melet bord. Del i to på langs. Hell vannet av eplene og legg epleskiver lagvis med den buede kanten halvveis utenfor. 2. Kjevle ut butterdeigplatene til dobbel størrelse på et melet bord. Del i to på langs. Hell vannet av eplene og legg epleskiver lagvis med den buede kanten halvveis utenfor.

3. Fordel smuldret chevre og sirup over og brett den nederst delen av deigen over fyllet. 3. Fordel smuldret chevre og sirup over og brett den nederst delen av deigen over fyllet.

4. Rull sammen til roser.4. Rull sammen til roser.

5. Sett rosene i en smurt muffinspanne eller i små ildfaste former. Stek i ovnen i ca. 45 minutter.5. Sett rosene i en smurt muffinspanne eller i små ildfaste former. Stek i ovnen i ca. 45 minutter.

6. Ferdig til å nytes! Tips! Dryss gjerne over hakkede nøtter og mer lønnesirup ved servering.6. Ferdig til å nytes! Tips! Dryss gjerne over hakkede nøtter og mer lønnesirup ved servering.