Sriracha

Sriracha

0
58
Enkel35 min
Hjemmelaget sriracha er spicy chilisausen alle kokker sverger til. Oppskriften stammer fra Thailand, hvor de helst bruker den til sjømat, mens indoneserne bruker den til suppe, nudler og vårruller. Denne oppskriften gir ca. 8 dl saus.

Ingredienser

Antall stykker

  • 800 g
    rød chili
  • 3 stk
    thai chili (bird’s eye chili)
  • 2 ss
    sukker
  • 1 ss
    brunt sukker
  • 1 ss
    salt
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 1 dl
    eddik
  • 1 ss
    fiskesaus
  • 1 dl
    vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Kutt stilkene av chilien og ha i en gryte sammen med sukker, salt, moste hvitløkfedd, eddik, fiskesaus og vann. Kok opp på høy varme under omrøring, sett ned varmen og kok i 5 minutter. Avkjøl til romtemperatur.

    Tips

    Dropp thai chili, eller velg en chili-type som ligger lavere på scoville-skalaen, hvis du ikke ønsker sausen så sterk.

  2. 2

    Ha blandingen i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en jevn saus, ca. 5 minutter. Spe med mer vann om nødvendig.

  3. 3

    Press sausen gjennom et dørslag ved å bruke en slikkepott og presse gjennom så mye av sausen som mulig. Synes du sausen er for tykk, kan du røre inn litt ekstra vann. Smak til med salt, sukker eller eddik for en god balanse.

  4. 4

    Hell sausen på tette flasker eller glass og oppbevar i kjøleskapet. Sausen er holdbar i opptil 1 måned.

Tips

Bruk hansker når du håndterer thai chili, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.

Del denne oppskriften: