Håndkle og blad
Sjokoladefondant

Topp 10 oppskrifter på desserter

Få ting kan måle seg med et herlig måltid som avsluttes av en nydelig dessert. Her er tine.no-lesernes 10 favorittoppskrifter.

Vi har gjort et dypdykk i statistikken og funnet fram til de 10 dessert-oppskriftene leserne som er mest besøkt hittil i 2012. 

Hvilken dessert er DIN favoritt?

10. Sjokolademoussekake

Liker du sjokolademousse kommer du til å elske denne sjokoladekaken! Med en bunn av mørk sjokolade, egg, sukker og smør, får du en syndig god kake, som er perfekt  som avslutning på et langt og godt måltid.

9. Lett dessertpai med mager vaniljekesam

En vakker, og ikke minst kjempegod, dessertpai som vi har valgt å fylle med en blanding av Lett Dessertfløte og vaniljekesam Pyntet med jordbær og blåbær (eller det du selv måtte ønske av frukt og bær), toppet med et lekkert gelelokk, blir dette en herlig dessert som setter oss alle i riktig sommerstemning.

8. Tilslørte bondepiker

En tradisjonell og knasende god dessert servert lagvis med eplemos, krem og kavring. En klassiker vi absolutt bør børste støv av! Det finnes utallige måter å lage bondepiker på, for eksempel Bondepiker med kremost og pære. En enda magrere variant, som kanskje hører mer hverdagen til, er "Lette bondepiker" med vaniljekesam. Nam!

7. Sitronfromasj med bær

Dette er en helt nydelig og syrlig fromasj servert med friske jordbær. Pyntet med en blanding av strimlet sitron- og limeskall blir det en lekkerbisken også for øyet.

6. Sjokolademousse med appelsin

De fleste liker sjokolademousse til dessert. Med appelsin smaker det ekstra godt, og du visste kanskje ikke at sjokolademousse er så raskt og enkelt å lage? Du må bare huske å beregne tid til at den skal stå kaldt et par timer før servering.

5. Panna Cotta med jordbærratatouille

Imponer gjestene dine med denne fantastisk friske og gode fløtedesserten. Panna Cotta er en klassisk italiensk dessert og betyr "kokt fløte". Server denne herligheten gjerne sammen med en enkel ratatoille av jordbær, eller hva med å prøve en mer nordisk variant, Panna Cotta med multer?

4. Dronning Maud-fromasj (Haugesunddessert)

 Denne royale festdesserten med krem og portvin ble komponert til Dronning Maud og Kong Haakons da de under sin kroningsferd i 1906 skulle besøke Haugesund. Derfor bærer denne nydelige desserten også navnet Haugesundsdessert, mens andre også kaller den for Dronning Maud-pudding. Kjært barn har mange navn!

3. Hjemmelaget karamellpudding

Veien til lykke er kort når du blir servert ekte, hjemmelaget karamellpudding. Denne populære herligheten er gjengangeren på alle dessertbord. Opprinnelig er karamellpudding en fransk dessert, "crème au caramel". Med vår høyt elskede oppskrift tilfredsstiller du de best vante ganene.

En godt og tidsbesparende alternativ er å kjøpe ferdig Piano Karmellpudding i butikken og for eksempel lage "Karamell-aprikos med karamellkurv"

2. Hjemmelaget vaniljeis

Sommer, sol....og din egen hjemmelagde vaniljeis! På andre plass over deres dessertfavoritter finner vi denne grunnoppskriften på iskrem. Selv om det kan virke sånn, er det ikke vanskelig å lage is fra bunnen av. Så kan du smake den til med dine egne favorittsmaker, som biter av sjokolade, frisk frukt, bær eller nøtter. Bare fantasien som setter grenser her! 

Imponer gjestene dine ved å servere isen sammen med din egen, hjemmelagde iskremsaus med brunost

1. Sjokoladefondant

Kongen over alle desserter og en av TINEs sine mest populære oppskrifter er hjemmelaget sjokoladefondant. Og det er jo absolutt ikke rart! For hvem kan vel motstå et lite stykke himmel, som denne sjokoladedesserten er?

En sjokoladefondant skal være så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er det lite som smaker bedre. Nydelig!

 

Håndkle
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat