Appelsinsaus

Appelsinsaus

5
47
Enkel20 min
Appelsin og ingefær er det perfekte par. Med disse to ingrediensene får du en nydelig saus til and, gås, kalkun og kylling.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 20 g
    frisk ingefærrot
  • 1 stilk
    stangselleri
  • 2 ss
  • 2 stk
    appelsiner
  • 3 dl
    lys kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
  • 2 ss
    hetvin (sherry eller portvin), kan sløyfes
  • 1 ½ ss
    maisenna
  • 1 dl
  • ½ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Riv ingefærrot med rivjern og finhakk stangselleri.

  2. 2

    Smelt smør i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, ingefærrot og selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter, til sellerien mykner.

  3. 3

    Tilsett kjøttkraft/buljong og eventuelt hetvin, og la det hele få et oppkok. Rør ut maisenna i 1 dl presset appelsinsaft.

  4. 4

    Tilsett blandingen i en tynn stråle i den kokende sausen mens du rører kontinuerlig. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.

    Tips

    Du kan fint bytte ut vanlige crème fraîche med den magre varianten.

Tips

Det klassiske er å servere appelsinsausen til and eller gås, men den smaker også nydelig til pasta eller hvitt kjøtt.

Del denne oppskriften: