Jalapenosaus med avokado

Jalapenosaus med avokado

0
14
Enkel25 min
Avokado og jalapeños skaper en kremaktig saus som balanserer heten i chilien. Denne chilisausen er majones-aktig og perfekt til taco, sandwicher og wraps, som dipp til nachos, potetgull eller grønnsaker, eller til en litt frekk pasta. Denne oppskriften gir ca. 5 dl saus.

Ingredienser

Antall stykker

  • 1 stk
    habanero chili
  • 1 dl
    syltet jalapeno
  • 2 dl
    vann
  • 3 stk
    avokado
  • ½ stk
    lime
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 6 ss
    olivenolje

Slik gjør du det

  1. 1

    Fjern stilk på habanero chili og kok med syltet jalapeno i en gryte med vann i ca. 10 minutter.

    Tips

    Dopp habanero chilien, eller bytt med en mindre sterk chili-type, dersom du ikke ønsker den så sterk. Alternativt kan sausen blandes med rømme for en mildere vri. Perfekt som dipp!

  2. 2

    Bruk en hullsleiv og løft den kokte chilien over i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Spar på kokevannet.

  3. 3

    Del avokado i to, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Ha i blenderen med saft fra lime, hvitløkfedd, olivenolje og 1 dl av kokevannet.

  4. 4

    Kjør til en fløyelsmyk saus, ca. 3 minutter. Ha sausen over på en spruteflaske eller et glass og oppbevar i kjøleskap. Denne sausen er ferskvare på grunn av avokadoen og holder seg maks 3 dager, så frys ned restene om du ikke bruker alt.

Tips

Bruk hansker når du håndterer habanero chili, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.

Del denne oppskriften: