Rømmedipp

Dilldressing, Estragondressing og Basilikumdressing

0
8
Enkel10 min
Basilikumdressing er som skapt for en sommerlig tomatsalat, og til rekene er dilldressing et sikkert kort. Vil du ha en dressing som kan erstatte bearnaisesausen til biffen? Da er estragondressing veien å gå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dilldressing

  • 3 dl
  • 3 ss
    finhakket dill
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 1 ts
    finrevet sitronskall
  • ⅛ ts
    kajennepepper
  • ¼ ts
    salt
  • ⅛ ts
    pepper

Estragondressing

  • 3 dl
  • 4 ss
    finhakket estragon
  • ½ stk
    finhakket sjalottløk
  • 1 ts
    hvitvinseddik
  • ¼ ts
    salt
  • ⅛ ts
    pepper

Basilikumdressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland TINE Lettrømme 10%, dill, sitronsaft, sitronskall og krydder sammen til en dipp. Smak til om du synes den trenger mer sitronsaft eller krydder.

    Tips

    Passer perfekt til fisk og skalldyr.

Estragondressing

  1. 2

    TINE Lettrømme 10% piskes stiv sammen med finhakket estragon, finhakket sjalottløk og hvitvinseddik. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Dette er en dressing som kan erstatte en béarnaisesaus og passer veldig godt til grillet kjøtt.

Basilikumdressing

  1. 3

    Plukk bladene fra en potte basilikum og grovhakk dem. Ha dem over i en blender sammen med litt salt. Tilsett TINE Lettrømme 10% og kjør dette til en fin og grønn dressing.

    Tips

    Denne passer veldig godt til en tomatsalat med mozzarellaost.

Tips

Hver dipp passer til ca. 4 peroner.

Del denne oppskriften: