Tomatsuppe med ostetoast

Tomatsuppe med ostetoast

1
35
Enkel25 min
Suppe er sunn og enkel hverdagsmat å lage fra bunnen av. Denne milde tomatsuppen faller garantert i smak hos de minste. Med sprø ostetoast på toppen, får du noe knasende godt å tygge på i tillegg.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostetoast

Tomatsuppe

  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 3 stk
    gulrøtter , revet
  • ½ stk
    squash , revet
  • 2 ss
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 6 stk
    soltørkede tomater , hakket
  • 1 dl
    frisk basilikum
  • 2 bokser
    hermetiske tomater
  • 6 dl
    grønnsaksbuljong
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C. Smør baguetteskiver med smør og dryss over revet ost. Stek øverst i ovnen til de er gylne, 3-4 minutter.

    Tips

    Ostebrød og krutonger er en god måte å bruke gammelt brød og osterester på. Bland gjerne flere typer ost, og tilsett tørket krydder for en ekstra piff.

  2. 2

    Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt i smør i en gryte på middels varme, 2-3 minutter. Ha i tomatpuré, soltørkede tomater og basilikum, og fres ett minutt til. Hell over hermetiske tomater og buljong, og småkok i 10 minutter.

  3. 3

    Kjør tomatsuppa glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, og rør inn crème fraîche. Server med hele ostetoast i eller ved siden av suppa. Toastene kan også deles i biter, og drysses over suppa.

Tips

Har du overmodne tomater liggende, kan du bruke dem som erstatning for hermetiske tomater i suppa. Det er en god måte å unngå matkasting på.

Del denne oppskriften: