Spinatsuppe med sprøstekte kikerter
Enkel•45 min min
En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
300 gspinat
-
7 dlgrønnsaksbuljong
-
1 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsrevet muskat
RISTEDE KIKERTER
-
200 ghermetiske kikerter
-
1 ssolivenolje
-
½ tschilipulver
-
½ tspaprikapulver
-
½ tssalt
TIL SERVERING
-
3 dl
-
4 skivergrovt brød , eller rundstykker
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.
-
2
Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.
-
3
Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.
-
4
Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, Crème Fraîche og grovt brød med smør.
Tips
Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.