Spinat- og ostesuppe

Spinat- og ostesuppe

7
23
Enkel15 min
Oppskrift på en litt annerledes spinatsuppe, med god smak av pesto, garnert med nøtter og revet ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Garnityr:

  • 2 ss
    grovhakkede hasselnøtter
  • 1 dl
    revet Jarlsberg® Revet
  • 4 skiver
    brød

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og hakk løk. Fres den i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterninger. La suppen koke i ca. 3 min. Rør i Crème Fraîche og ost.

  2. 2

    Bland spinat, suppe og pesto i en blender eller food processor. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Vær forsiktig når du har varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

  3. 3

    Rist nøtter gylne i en tørr stekepanne. Avkjøl. Strø over nøtter og ost ved servering. Server gjerne med godt brød til.

Tips

Det smaker også godt med sopp i denne suppen, enten som erstatning for løken eller i tillegg.

Del denne oppskriften: