Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

6
30
Enkel30 min
Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    rødbeter (á ca 150 gram)
  • 1 stk
    løk
  • 8 dl
    vann
  • 2 stk
    hønsebuljongterninger
  • 3 dl
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Ostetoast:

Tilbehør (kan sløyfes):

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.

  2. 2

    Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.

Tips

Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.

Del denne oppskriften: