Ribollita
Enkel•30 min min
Det finnes utallige varianter av denne gode suppen fra Toscana. Ribollita betyr «å varme opp på nytt», da man ofte bruker rester fra minestronesuppe som base.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkhakket løk
-
4 stkhakkede hvitløksfedd
-
2 stkgulrøtter i skiver
-
2 stilkerstangselleri i biter
-
100 ghodekål i biter
-
2 ssolivenolje
-
400 ghakkede tomater (fra boks)
-
2 sstomatpuré
-
2 ssfrisk rosmarin
-
1 lvann
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
400 ghvite bønner (fra boks)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør:
-
4 skiverdaggammelt brød (i terninger)
-
2 dlrevet parmesan
Slik gjør du det
-
1
Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrot, stangselleri og kål i biter. Surr løk og grønnsaker i olje i en stor kjele, uten at grønnsakene får farge.
Tips
Varier gjerne ingrediensene i suppen, men en Ribollita bør alltid inneholde daggammelt brød, bønner, og forskjellige grønnsaker.
-
2
Tilsett hakket tomat, tomatpure, rosmarin, vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca 20 min, eller til grønnsakene er møre.
-
3
Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med brød, parmesan og olivenolje.