Ribollita

Ribollita

0
12
Enkel30 min
Det finnes utallige varianter av denne gode suppen fra Toscana. Ribollita betyr «å varme opp på nytt», da man ofte bruker rester fra minestronesuppe som base.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    hakket løk
  • 4 stk
    hakkede hvitløksfedd
  • 2 stk
    gulrøtter i skiver
  • 2 stilker
    stangselleri i biter
  • 100 g
    hodekål i biter
  • 2 ss
    olivenolje
  • 400 g
    hakkede tomater (fra boks)
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 2 ss
    frisk rosmarin
  • 1 l
    vann
  • 1 stk
    grønnsaksbuljongterning
  • 400 g
    hvite bønner (fra boks)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Tilbehør:

  • 4 skiver
    daggammelt brød (i terninger)
  • 2 dl
    revet parmesan

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrot, stangselleri og kål i biter. Surr løk og grønnsaker i olje i en stor kjele, uten at grønnsakene får farge.

    Tips

    Varier gjerne ingrediensene i suppen, men en Ribollita bør alltid inneholde daggammelt brød, bønner, og forskjellige grønnsaker.

  2. 2

    Tilsett hakket tomat, tomatpure, rosmarin, vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca 20 min, eller til grønnsakene er møre.

  3. 3

    Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med brød, parmesan og olivenolje.

Tips

Tilbered gjerne suppen dagen i forveien. Da sparer du tid, og smakene får tid til å utvikles. Parmesan kan byttes ut med revet ost.

Del denne oppskriften: