Rekesuppe til fest

Rekesuppe til fest

2
15
Enkel30 min
Denne oppskriften på rekesuppe tar ikke lang tid å lage og smaker nydelig. En skvett fløte gjør susen og runder av smaken perfekt. Suppen passer fint som forrett til middag og i en større festmeny.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    purre
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 2 ss
  • 1 ss
    hvetemel
  • 1 l
    vann
  • 2 stk
    hønsebuljongterninger eventuelt fiskebuljong
  • 2 dl
    TINE® Matfløte eller kremfløte
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 400 g
    rensede reker
  • 1 ss
    hakket frisk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask og skrell gulroten. Strimle gulrot og purre tynt, ca 5 cm lange strimler.

  2. 2

    Surr i smør, på middels sterk varme i noen minutter. Strø på hvetemel, tilsett vann og buljongterninger og la alt koke opp.

    Tips

    Tilsett gjerne et finhakket hvitløkfedd med grønnsakene for ekstra god smak.

  3. 3

    Rør inn fløte og la det koe på svak varme i 3-5 minutter. Rør inn rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt).

    Tips

    Gi suppen ekstra god smak ved å smake til suppen med litt soyasaus.

  4. 4

    Smak suppen til med salt og nykvernet pepper. Server suppen med et dryss av timian og godt brød til.

Tips

Husk at rekene må legges i rett før servering, slik at de ikke blir seige.

Del denne oppskriften: