Rekesuppe med smak av Asia

Rekesuppe med smak av Asia

2
44
Enkel30 min
Reker kan man nyte året rundt, og dette er en oppskrift på en nydelig suppe med smak av chili, koriander og ingefær.

Ingredienser

Antall porsjoner

Rekesuppe

  • 200 g
    store reker
  • 2 dl
    rekelake
  • 1 stk
    rød chili
  • 2 stk
    sjalottløk
  • 30 g
    frisk ingefær
  • 2 ss
    solsikkeolje
  • 1 ts
    karri
  • 5 dl
  • ½ ts
    salt og pepper
  • 50 g
    vårløk
  • 1 stk
    saften av lime
  • 2 ss
    frisk koriander (hakket)

Slik gjør du det

  1. 1

    Sil laken godt av rekene og ta vare på laken. Sett rekene kaldt til de skal brukes.

  2. 2

    Fjern frøene i chili (hvis du ikke liker det veldig sterkt). Finhakk halvparten av chili sammen med sjalottløk og ingefær. Fres alt lett i olje med karri, og tilsett rekelak og fløte. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Varm reker, vårløk og den andre halvparten av chilien i en kjele, sammen med saften av lime. Tilsett koriander. Anrett reker og koriander i dype tallerkener og hell den varme suppen over.

Tips

Suppen smaker ekstra godt hvis du piller rekene selv. Du kan også erstatte rekelaken med skalldyrkraft eller fiskebuljong.

Del denne oppskriften: