Pastasuppe med chorizo

Pastasuppe med chorizo

2
29
Enkel25 min
En fyldig pastasuppe med chorizo, masse deilige grønnsaker, pasta og hvitløk. Serveres med revet ridderost og en dæsj Kesam®.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ss
  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 3 stilker
    stangselleri , i tynne skiver
  • 3 stk
    store gulrøtter , i tynne skiver
  • 1 stk
    rød paprika , i små terninger
  • 800 g
    hakkede hermetiske tomater
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 1 ts
    salt
  • ¾ ts
    chilipulver
  • ½ ts
    sukker
  • 8 dl
    grønnsaksbuljong
  • 4 dl
    fullkorn pastaskruer
  • 200 g
    chorizo , i tynne strimler
  • 100 g
    Jarlsberg® Revet
  • 2 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en panne på middels varme. Tilsett løk, hvitløk, stangselleri, gulrot og paprika. Surr sammen til grønnsakene er blanke.

  2. 2

    Ha i hermetiske tomater, gurkemeie, salt, chilipulver, sukker og buljong. La det koke i 8-10 minutter.

  3. 3

    Tilsett pastaskruer, og la det småkoke til pastaen er al dente. Tilsett evt. litt vann hvis suppen blir for tykk.

  4. 4

    Vend inn chorizo rett før servering. Smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Server med ost og Kesam®.

    Tips

    Bruk gjerne annen revet ost.

Tips

Ønsker du en ekstra spicy suppe?  Tilsett en finhakket rød chili, med eller uten frø, etter hvor sterk du vil ha den.  

Del denne oppskriften: