Paprikasuppe med krutonger

Paprikasuppe med krutonger

6
44
Enkel30 min
Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.

Ingredienser

Antall porsjoner

Paprikasuppe med krutonger

  • 4 stk
    rød paprika
  • 1 ½ stk
    røde chili
  • 1 stk
    hakket løk
  • 2 stk
    hakkede hvitløksfedd
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 2 stk
    skrelte poteter i skiver
  • 400 g
    hermetiske tomater
  • 6 dl
    vann
  • 1 stk
    grønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ts
    spisskummen
  • 4 ss
    olivenolje

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.

  2. 2

    Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.

  3. 3

    Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.

  4. 4

    Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.

  5. 5

    Server med krutonger og litt olivenolje.

Tips

#1: Å bake paprikaene i ovn gjør dem søte og gode. Det gir også suppen en pikant grillsmak, da skallet blir litt brent.#2: Lag dine egne krutonger av daggammelt brød. Kutt opp brødet i terninger, og stek i olje sammen med hvitløk, rosmarin og salt.

Del denne oppskriften: