Lekker laksesuppe

Fiskesuppe med laks

2
58
Enkel25 min
Suppe er best hjemmelaget. Denne suppen passer godt året rundt, er rik på smak og kan serveres både til hverdags og fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
    hvitvin
  • 1 l
    klar fiskekraft
  • 2 stk
    sjalottløk (i ringer)
  • 2 dl
  • 1 stk
    fennikel (i strimler)
  • 1 stk
    purre (i skiver)
  • 2 stk
    gulrøtter (i skiver)
  • ½ dl
    basilikumblader
  • 3 ss
    hvitvinseddik
  • 1 ss
    sukker
  • 2 ss
  • 500 g
    laksefileter uten skinn
  • 2 ss
  • 2 stk
    eggeplommer
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • ½ stk
    revet skall av sitron
  • 2 ss
    finhakket gressløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp hvitvin, fiskekraft, sjalottløk og fløte i en kjele. La det putre i 20 minutter før du har i fennikel, purre, gulrot og basilikum.

  2. 2

    La suppen småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med eddik og sukker. Rør inn smør og legg i fiskebiter. La det trekke et par minutter.

  3. 3

    Rør sammen kremfløte og sammenvispede eggeplommer, og visp dette inn i suppen. La suppen trekke til fisken er ferdig og suppen er passe tykk. Rør forsiktig underveis.

  4. 4

    Smak til med salt, pepper og sitron, og ha i gressløk til slutt.

Tips

Lag gjerne en god fiskekraft selv. De fleste fisketyper kan brukes. Kok på avskjæret (hoder, bein, skinn og brusk). Laks vil gi en litt fet og mektig kraft, så det kan være lurt å spe på med litt magrere fisketyper som torsk eller steinbit. Flyndrefisker gir en uklar kraft.

Del denne oppskriften: