Gratinert tomatsuppe med tortillachips

Gratinert tomatsuppe med tortillachips

2
8
Enkel30 min
En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Suppe:

  • 1 stk
    gul løk , finhakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 1 ss
    hvetemel
  • 2 bokser
    hermetiske tomater , hakkede
  • 6 dl
    vann
  • 2 ss
    grønnsakfond eller buljongterning
  • 1 dl
    TINE® Crème Fraîche Original eller TINE Crème Fraîche Lett
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Kjøtt og gratinering:

  • 3 stk
    kyllingfileter , i terninger
  • 2 stk
    poteter , kokt og skåret i terninger
  • 2 stk
    røde epler , i terninger
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 1 boks
    kidneybønner , skylt i vann
  • 100 g
    TINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god ost
  • ½ pose
    tortillachips
  • 2 ss
    koriander , grovt hakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 225 °C

Suppe:

  1. 2

    Surr løk og hvitløk i en kjele i 2 minutter, til det er mykt.

  2. 3

    Pisk inn mel, og tilsett hakkede tomater, vann og fond eller buljongterning. Kok under lokk i 10 minutter.

    Tips

    2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.

  3. 4

    Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.

    Tips

    Crème fraîche kan erstattes med matfløte. 

Kjøtt og gratinering:

  1. 5

    Stek kylling, potet og eple i smør i 4 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gylne.

  2. 6

    Fordel kylling, potet, eple og bønner i fire dype skåler, og hell suppe over. Dryss ost over suppen og gratiner midt i ovn til osten er gyllen. Server suppen med tortillachips og eventuelt frisk koriander.

Tips

Du kan gjerne forberede suppen dagen før den skal spises, men gratineringen bør gjøres rett før servering.

Del denne oppskriften: