Håndkle og blad
Fransk grønnsaksuppe
(9494)

Fransk grønnsaksuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fennikel har mange gode egenskaper, særlig god smak. Denne næringsrike suppen passer både som forrett og hovedrett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
100 gsellerirot
1 stkgulrot
1 stkfennikel
2 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
1 bokshermetiske tomat (400 g)
1 lgrønnsaksbuljong
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
¼ tssalt
½ tspepper

Tilbehør:

4 skivergrovbrød
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell og hakk løk. Skrell sellerirot og gulrot. Skjær fennikel i biter og finhakk hvitløk.
    2. Smelt smør i en kjele og surr grønnsaker og løk noen minutter. Tilsett tomat og buljong. Kok ca. 5 minutter til grønnsakene er myke.
    3. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper. Server suppen med dryss av det grønne på fennikelen, og gjerne med grovt brød til.
Blått hjerte
Tips!

Visste du at fennikel tradisjonelt ble brukt som ingrediens for å bekjempe overvekt på grunn av oljen, som har beroligende effekt på fordøyelsen?

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat