Tacopizza

Tacopizza

10
177
Enkel30 min
Nordmenn spiser gjerne taco eller pizza på fredager. Dermed må denne tacopizzaen være en ekte fredagpizza!
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

  • 1 ½ ts
    tørrgjær
  • 1 ½ dl
    lunket vann
  • 300 g
    hvetemel
  • 1 ts
    flaksalt
  • 1 ss
    olivenolje

Pizzasaus

  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 3 stk
    sjalottløk
  • 1 ss
    rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
  • 400 g
    hakkede tomater
  • 2 ss
    tomatpuré
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    basilikum

Pizzafyll

  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 pose
    tacokrydder
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 3 ss
    hot tacosaus
  • 2 stk
    jalapenos , hakket
  • ½ stk
    rødløk , i skiver
  • 2 dl
    nachochips
  • 250 g

Avokadodressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.

  2. 2

    Finsnitt hvitløk og sjalottløk og fres forsiktig i olje. Tilsett hakket tomat og tomatpuré. Kok sausen på svak varme i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum.

  3. 3

    Bre et lag med pizzasaus på pizzabunnen. Stek kjøttdeig med litt tacokrydder i smør i en stekepanne, og bland inn tacosaus. Dryss kjøttdeigen over pizzabunnen sammen med jalapeño og rødløk.

    Tips

    Topp pizzaen med dine tacofavoritter. Her kan du bytte kjøttdeig til et vegetarisk alternativ eller legge til grønnsaker som mais og paprika.

  4. 4

    Legg på noen nachochips før du drysser over revet cheddar. Stek pizzaen i 10–15 minutter.

Avokadodressing:

  1. 5

    Mos avokado og bland inn Crème Fraîche, sitronsaft, salt og pepper. Server dressingen til pizzaen.

Del denne oppskriften: