Pizza med tandoorikylling

Pizza med tandoorikylling

1
55
Enkel60 min
En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunn.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  • ½ pakke
    gjær
  • 2 dl
    lunkent vann
  • 2 ss
    kaldpresset olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • 200 g
    sammalt hvete, grov , ca
  • 200 g
    hvetemel , ca

Pizzafyll:

  • 2 stk
    kyllingfileter
  • 2 ss
    tandoorikrydder
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    gul paprika
  • 1 stk
    rød paprika
  • 2 dl
    ananas i biter
  • 2 dl
    ferdig pizzasaus
  • 1 ts
    oregano/mynte
  • 250 g
    TINE® Ekte Revet Ost 4 oster eller annen god ost

Rømmesaus/hvitløksdressing:

  • 1 fedd
    hvitløk
  • 3 dl
  • 2 ss
    finhakkede urter (kan sløyfes)
  • ¼ ts
    garam masala (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  1. 2

    Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  2. 3

    Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

Pizzafyll:

  1. 4

    Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.

  2. 5

    Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.

  3. 6

    Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.

  4. 7

    Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.

    Tips

    Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!

Steking av pizza:

  1. 8

    Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C. Bruker du en ferdig pizzabunn stekes den som anvist på pakken.

Rømmesaus/hvitløksdressing:

  1. 9

    Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.

Tips

Det smaker godt med både hvit pizzasaus med Crème Fraîche eller Kesam og vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Del denne oppskriften: