Pepperonipizza

Pepperonipizza

10
56
Enkel40 min
Pepperoni på pizzaen er manges favoritt. Her er en enkel oppskrift med få ingredienser, på en god og smakfull pizza.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøp ferdig bunn, eller lag din egen grove pizzabunn

  • 25 g
    fersk gjær (evt tørrgjær)
  • 2 ½ dl
    vann
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • 3 dl
    sammalt hvete, grov
  • 3 dl
    hvetemel (ca)

Pizzafyll:

Slik gjør du det

Grov pizzabunn

  1. 1

    Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett sammalt mel, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig.

  2. 2

    La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du på stekeovnen på 225 °C og finner fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.

Pizzafyll

  1. 3

    Smør pizzasaus utover deigen. Dryss på ost og fordel pepperoni utover pizzaen.

    Tips

    Her har du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus.

  2. 4

    Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er gyllen. Strø eventuelt over noen basilikumblader rett før servering.

Tips

Hvis du blander 4 hakkede sjalottløk, 1 ts hakket hvitløk og 2 ss hakket basilikum i et beger lettrømme og smaker til med salt og pepper, får du en deilig rømmedressing til pizzaen.

Del denne oppskriften: