Pai-a-la-Jarlsberg

Pai à la Jarlsberg®

0
35
Enkel30 min
Pai er alltid hyggelig å få servert. Og det passer både som lunsjrett, enkel middag eller når du vil servere noe ekstra godt til kvelds. Med den ferdige paibunnen går det ekstra raskt og enkelt å lage denne ostepaien.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Fyll:

  • 200 g
    kokt skinke
  • 1 dl
    Jarlsberg® Revet
  • 3 stk
    egg
  • 1 dl
    TINE® Crème Fraîche Original (evt. TINE Lett Crème Fraîche)
  • 1 dl
  • 2 ss
    finhakkede urter (f.eks. persille, estragon eller timian)
  • 2 ts
    nykvernet sort pepper
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    revet muskat

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en pai- eller springform med løs kant 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen med deig kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke å forsteke.

  3. 3

    Bland skinketerninger, ost, Crème Fraîche og fløte i en bolle. Smak til med hakkede krydderurter, muskat, salt og pepper. Hell røren i paiskallet. Stek til overflaten blir gyllen, ca. 20 minutter.

  4. 4

    Rist litt på formen og kjenn om den har satt seg. Øk eventuelt steketiden litt til den er ferdig. Avkjøl paien litt før du serverer så blir det enklere å dele i porsjonsstykker.

Tips

En god salat, godt brød og rosévin passer utmerket til ostepai.

Del denne oppskriften: