Pai med laks og Jarlsberg

Pai med laks og Jarlsberg®

2
64
Enkel35 min
En pai kan være lett mat både å lage og å spise. Spar tid ved å bruke ferdig og fersk Nå paibunn. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 pakke
    ferdig paibunn

Fyll:

  • 3 dl
  • 3 stk
    egg
  • 250 g
    røkelaks
  • 3 ss
    hakket dill
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 200 g
    Jarlsberg® Revet , eller annen revet god ost

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett på stekeovnen til 200 °C. Til denne retten trenger du en paiform, 24-26 cm i diameter.

  2. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen med den ferdige paideigen. Prikk med en gaffel.Sett den kjølig 20-30 minutter.

    Paideig i form Trinn_for_Trinn
  3. 3

    Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill, pepper og revet ost.

  4. 4

    Hell blandingen over laksen og stek paien i ca 30 minutter til den er gyllen og eggestanden har satt seg.

  5. 5

    Server paien varm eller kald med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.

Tips

NÅ Paibunn kan varieres i det uendelige, både salte og søte paier. Deigen egner seg også utmerket til små paier. Paibunnen dekker en paiform ca 24 - 26 cm i diameter.

Del denne oppskriften: