Italiensk hvit pizza

Italiensk hvit pizza

0
69
Enkel150 min
Hva med en hvit pizza på ekte italiensk vis? Dette er en klassisk variant med Crème Fraîche, potetskiver, rødløk og bacon.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

  • 7 dl
    pizzamel type "00" , eller hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    fersk gjær
  • 3 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. 2

    Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  3. 3

    Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 250 °C. Legg baconskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 8 minutter.

  5. 5

    Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland Crème Fraîche med salt, pepper og hakkede urter, og smør godt utover pizzabunnen.

  6. 6

    Skjær potet i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzaen med stekt bacon og dryss med revet ost.

  7. 7

    Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.

    Tips

    Italiensk pizza steker du best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein eller –stål for ekstra effekt.

Del denne oppskriften: