Hvit pizza med kylling

Hvit pizza med kylling

2
115
Enkel150 min
Lekker pizza med hvit saus av crème fraîche og revet parmesan toppet med kylling, sopp og spinat. Nam!
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

  • 7 dl
    pizzamel type "00" , eller hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    fersk gjær
  • 3 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. 2

    Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  3. 3

    Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  4. 4

    Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter.

  5. 5

    Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.

  6. 6

    Bland crème fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.

  7. 7

    Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost.

    Tips

    Du kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost.

  8. 8

    Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.

Del denne oppskriften: