Pai med bacon og oliven

Pai med bacon og oliven

3
30
Enkel80 min
Her er oppskriften på en hjemmelaget, god og lettvint pai med bacon, cherrytomater og bacon. Ved å tilsette litt Crème Fraîche gir du fyllet en frisk og syrlig smak. Pai er perfekt å servere til helgelunsjer eller som et bidrag til et koldtbord.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller paibunn laget fra bunnen av

Fyll ti pai

  • 1 stk
    løk
  • 200 g
    bacon
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 2 ts
    tørket oregano
  • 2 stk
    finhakket vårløk
  • 3 dl
  • 3 stk
    egg
  • 6 stk
    cherrytomater
  • 15 stk
    sorte oliven
  • 2 dl
    Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Denne paien krever en paiform på ca 24 – 26 cm i diameter

Med NÅ Paibunn

  1. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

  1. 3

    Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.

  2. 4

    Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Fyllet

  1. 5

    Rens og hakk løken. Skjær/klipp baconet i biter. Stek bacon i en stor stekepanne sammen med løk. La alt frese i noen minutter. Krydre med salt, pepper og oregano. Rør i crème fraîche og la alt koke ca 5 min.

  2. 6

    Ta blandingen av varmen. Visp sammen eggene og rør det sammen med bacon- og løkblandingen. Hell alt i paiskallet. Skjær tomatene i skiver og legg dem og olivenene oppå. Strø osten på toppen. Stek i nedre delen av ovnen i ca 35 min.

Tips

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Del denne oppskriften: