Vegetarisk pastagrateng
Enkel•45 min min
Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gpenne eller annen pasta
-
200 gcherrytomater eller andre små tomater
-
1 stkgul paprika
-
1 stkrød paprika
-
3 ss
-
1 tssukker
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 tsbalsamicoeddik
-
5 ssfrisk basilikum
Saus:
-
3 dlTINE® Kremfløte eller matfløte
-
3 stkegg
-
150 gNorvegia® Revet eller annen god gulost
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Pynt:
-
100 gNorvegia® Revet eller annen god gulost
-
3 ssfinsnittet basilikum
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200°C.
-
2
Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.
-
3
Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt, pepper og eddik. Skjær basilikum i strimler, og bland i.
-
4
Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.
-
5
Hell det i en smurt ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter.
-
6
Ta bort folien. Sett formen i ovnen, og stek i ytterligere 10-15 minutter. Strø over finrevet ost og basilikum ved servering.