Kjøttdeig og spaghetti

Kjøttdeig og spaghetti

40
393
Enkel30 min
Spagetti og kjøttsaus er en kjent og kjær middagsklassiker. En sikker vinner i en hektisk hverdag, også blant barna i familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    løk
  • 150 g
    bacon
  • 400 g
    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss
  • 2 bokser
    hermetiske tomater à 400 g
  • ½ ts
    salt
  • 400 g
    spaghetti (ev. fullkorn)
  • 4 ss
    revet parmesan

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og finhakk hvitløk, gulrot og løk. Skjær bacon i biter.

  2. 2

    Stek kjøttdeig eller karbonadedeig og baconbiter sammen i smør på middels sterk varme til det er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater.

  3. 3

    Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok spagetti etter anvisningen på pakken. Pass på å beregne riktig tid, slik at pastasausen blir ferdig omtrent samtidig som spagettien.

  4. 4

    I den brukte stekepannen varmer du opp olje og steker gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i 5–7 minutter. Ha det over i gryta med kjøttblandingen og de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småkoke i minst 10 minutter.

    Tips

    Sausen blir bare bedre og bedre desto lenger du lar den koke – gjerne en time eller to.

  5. 5

    Dryss rikelig med parmesan over spagettien og kjøttdeigen ved servering.

Tips

Ønsker du en enda enklere variant neste gang? Stek finhakket løk sammen med kjøttdeigen. Server sammen med nykokt spagetti og ketchup rett fra flasken.

Del denne oppskriften: