Spaghetti med rødbetpesto

Spaghetti med rødbetpesto

0
61
Enkel80 min
En knallrett med knallfarge. Hjemmelaget pesto av rødbeter er både sunt og godt, og passer ypperlig i denne kjøttfrie middagsretten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    rødbeter
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 dl
    pinjekjerner
  • 1 dl
    parmesan
  • 3 ss
    hakket frisk basilikum
  • 3 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    sitronsaft
  • 400 g
    spaghetti

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 230 °C. Plasser beter og hvitløksfedd på aluminiumsfolieark, ha over olje og pakk godt inn. Bak i ovnen i ca. 1 time eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell av skallet.

  2. 2

    Rist pinjekjernene lett i en tørr panne. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

  3. 3

    Ha bakte beter og hvitløksfedd i en blender med pinjekjerner, parmesan, basilikum, Crème Fraîche, salt og pepper og kjør til en jevn kremet pesto. Smak til med sitronsaft.

    Tips

    Bytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkekjerner.

  4. 4

    Vend pestoen inn i nykokt pasta, og server med ekstra pinjekjerner, parmesan og basilikum.

    Tips

    Godt brød, rundstykker eller focaccia med hjemmelaget Enkel aioli smaker godt til denne fargerike retten.

Tips

Denne rødbetepestoen kan også serveres som dipp til friske grønnsaker.

Del denne oppskriften: