Spagetti, spekeskinke og hvitløkbrød

Spagetti, spekeskinke og hvitløksbrød

0
14
Enkel20 min
En rask og lettvint pastarett som smaker nydelig. Her får du også oppskriften på noe av det beste som finnes, nemlig nystekte hvitløksbrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

Spekeskinke:

  • 400 g
    spaghetti , ukokt

Hvitløkbrød:

  • 2 stk
    baguetter
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ss
    persille , finhakket
  • 50 g
  • 2 ss
    olivenolje
  • 4 ss
    parmesan , revet

Spekeskinke og grønnsaker:

  • 2 dl
  • 12 skiver
    spekeskinke , revet i mindre biter
  • 12 g
    cherrytomater , delt i to
  • 4 stilker
    vårløk , hakket
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 225 °C.

Spagetti:

  1. 2

    Kok spagetti som anvist på pakken.

Hvitløkbrød:

  1. 3

    Skjær baguette i skiver.

    Tips

    Hvis du ønsker, kan du bruke grovt brød i stedet for baguette.

  2. 4

    Pisk sammen hvitløk og persille med smør og olje, og smør på baguetteskivene. Legg skivene på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og dryss over parmesan.

  3. 5

    Stek hvitløkbrødene midt i ovnen i 5 minutter, eller til de er gylne.

Spekeskinke og grønnsaker:

  1. 6

    Sil vannet fra spagettien, og rør inn rømme. Fordel spagettien på tallerkener, og ha skinke, tomat og vårløk over. Krydre med salt og pepper, og server med varmt hvitløkbrød.

Tips

Server flere sunne grønnsaker til pastaen, for eksempel kokte aspargestopper, erter eller stekt sopp.

Del denne oppskriften: