Makaroniform

Makaroniform

9
207
Enkel40 min
Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskeretter på.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. til denne makaroniformen trenger du en ildfast form på ca. 22 x 30 cm.

  2. 2

    Kok makaronien etter anvisning på pakken. Rens skyll og del purre og brokkoli i biter og la koke med makaronien i de siste 2 minuttene. helle av vannet.

  3. 3

    Ha makaroni, skinke, grønnsaker og halvparten av osten over i en smurt ildfast form.

  4. 4

    Pisk sammen egg, crème fraîche, krydder, salt og pepper og hell over i formen. Dryss resten av osten på toppen.

  5. 5

    Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.

Tips

I gratenger er det fint å bruke opp restemat fra gårsdagens middag eller kjøttpålegg som er i ferd med å gå ut på dato.

Del denne oppskriften: