Festlasagne

Festlasagne

6
60
Enkel45 min
Lasagne er alltid en sikker vinner. Tapenade, timian og soyasaus i fyllet gjør den kjente retten til noe nytt og spennende.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    lasagneplater

Kjøttsaus

  • 1 ss
  • 1 stk
    hakket sjalottløk
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 ss
    soyasaus
  • 2 stk
    finhakkede hvitløksfedd
  • 4 ss
    tapenade
  • 1 ½ ts
    timian , bruk gjerne frisk timian, og finhakk denne

Hvit saus

på toppen

  • 4 stk
    tomater i skiver
  • ½ potte
    basilikum
  • 3 dl
    Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

Kjøttsaus

  1. 2

    Smelt smør i en varm stekepanne, og fres løken. Ha i kjøttedeigen, og stek videre. Ha i løk, soyasaus, hvitløk, tapenade og timian.

Hvit saus

  1. 3

    Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Hell i melken og rør godt, tilsett fløten under omrøring. Kok det hele opp under omrøring til den hvite sausen tykner. Dra så kjelen fra platen.

  2. 4

    Hell et tynt lag hvit saus i den ildfaste formen. Legg deretter på et lag med lasagneplater og så et lag kjøttsaus. Fortsett å legge lag på lag av de ulike ingrediensene i formen til den er full. Legg til slutt tomatskiver og basilikumblader, med revet ost på toppen.

  3. 5

    Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles noe før du serverer den.

    Tips

    Server gjerne en god salat ved siden av.

Tips

Lasagne er alltid bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn.

Del denne oppskriften: