Carbonaragrateng

Carbonaragrateng

0
165
Enkel40 min
Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 1 pakke
    bacon (ca. 150 gram)
  • 250 g
    frossen spinat (opptint)
  • 200 g
    Jarlsberg® Revet
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 250 g
    pasta (f.eks. skruer)

Ostesaus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 225 °C.

  2. 2

    Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.

  4. 4

    Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.

  5. 5

    Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.

Tips

Denne ovnsretten er perfekt å lage når du har igjen pastarester.

Del denne oppskriften: