Thailandsk kyllinggryte - Tom Kah Gai

Thailandsk kyllinggryte – Tom Kah Gai

21
366
Enkel30 min
Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    ris
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 stk
    vårløk
  • 1 ss
    ingefær , revet
  • 1 ss
    rød chili
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 2 dl
    kyllingbuljong
  • 2 ss
    fiskesaus
  • ½ ss
    lime (saften av)
  • 2 ss
    koriander eller bladpersille

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.

    Hvordan rense en chili

    Hvordan rense en chili
  3. 3

    Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.

  4. 4

    Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.

    Hvordan skrelle ingefær

    Hvordan skrelle ingefær

    Tips

    Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.

Tips

I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.

Del denne oppskriften: