Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus

Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus

0
20
Enkel150 min
Nydelig buljongtrukket kyllingfilet med stekte poteter og estragon- og gressløksaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 3 ss
    salt
  • 2 ss
    sukker
  • 10 stk
    poteter
  • 2 ss
    rapsolje eller solsikkeolje
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 2 dl
  • 1 ts
    estragon
  • 1 ss
    hakket gressløk
  • 5 dl
    hønsebuljong

Slik gjør du det

  1. 1

    Bank ut filetene. Strø på salt og sukker. La filetene ligge oppå hverandre i en plastpose. La dem ligge i kjøleskapet ca. 2 timer.

  2. 2

    Skrell potet. Kutt i båter og ha i en ildfast form. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20–25 minutter.

  3. 3

    Rør sammen crème fraîche, estragon og gressløk til en saus, og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

  4. 4

    Kok opp buljong i en kjele. Skyll av filetene i kaldt vann og legg dem i buljongen. La dem trekke i ca. 10 minutter under lokk.

  5. 5

    Ta filetene opp av buljongen og avkjøl dem. Skjær filetene i skiver og server kalde med kald eller varm saus, stekte poteter og en god grønn salat.

Tips

Forbered kyllingen i god tid så blir den ekstra smakfull og saftig. Sausen kan serveres varm eller kald.

Del denne oppskriften: