Kyllingnuggets med rotgrønnsaker

Kyllingnuggets med rotgrønnsaker

2
73
Enkel30 min
Hjemmelagde kyllingnuggets med ovnsbakte rotgrønnsaker. En sikker vinner blant barna.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  • 3 stk
    poteter
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    persillerøtter
  • 1 stk
    sellerirot
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
  • 3 ss
    hvetemel (kan sløyfes)
  • ½ ts
    salt

Kyllingnuggets:

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 1 stk
    egg
  • 100 g
    brødsmuler , griljermel eller strøkavring
  • 50 g
    parmesan
  • ¼ ts
    kajennepepper
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    olje (eller smør) til steking

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på varmluft 220 °C eller over- og undervarme 250 °C, og finn frem en ildfast form.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  1. 2

    Skrell potet, gulrot, persillerot og sellerirot, (sellerirot skrelles gjerne med kniv) og del dem i omtrent like store, avlange biter. Ha alle rotgrønnsakene over i den ildfaste formen og vend dem godt i olje og hvetemel til de er helt dekket. Stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.

Kyllingnuggets:

  1. 3

    Skjær kylling i passe store biter. Ha egg i en dyp tallerken eller bolle. I en annen bolle blander du brødsmuler med revet parmesan, kajennepepper, salt og pepper.

  2. 4

    Varm olje eller smør i en stekepanne på middels sterk varme. Vend kyllingbitene først i egg og så i brødsmuleblandingen. Legg dem i den varme stekepannen. Stek nuggetsene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne.

Tips

Erstatt gjerne rotgrønnsakene med ferdiglagde pommes frites eller andre potetbåter som du steker i ovnen eller i en varm stekepanne.

Del denne oppskriften: