Kyllinggryte og couscous

Kyllinggryte og couscous

11
86
Enkel30 min
Oppskrift på en herlig og lettlaget gryterett med kylling og kikerter. Retten får en sin hotte smak fra sambal oelek.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    couscous
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 600 g
    kyllingfileter
  • 1 ss
    olje
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ½ dl
  • 2 ½ dl
    hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
  • 1 ts
    soyasaus
  • 1 ts
    sambal oelek
  • 1 ss
    honning
  • 400 g
    ferdigkokte kikerter
  • 1 ss
    sitron , skall og saft
  • 2 ss
    persille (kan sløyfes)
  • 125 g
    ruccola

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok couscous etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Skrell og grovhakk hvitløk.

  3. 3

    Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløk. Krydre med salt og pepper.

  4. 4

    Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning. La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.

  5. 5

    Skyll ferdig kokte kikerter i kaldt vann og la dem renne av. Riv skallet av sitron og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i minst 2 minutter til, gjerne lenger.

  6. 6

    Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous og ruccola.

Tips

Du kan fint bruke vanlig ris eller byggris dersom du ikke har couscous.

Del denne oppskriften: