Kyllinggrateng med salatost

Kyllinggrateng med salatost

8
214
Enkel35 min
Lag denne smakfulle oppskriften på kylling i form med fyldig saus av crème fraîche og TINE® Norsk Salatost Urter og Hvitløk. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C og finn fram en ildfast form som rommer 1–1,5 liter.

  2. 2

    Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem gylne i smør i varm panne. Ha på salt og pepper.

  3. 3

    Mos salatost sammen med crème fraîche, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  4. 4

    Skrell og skjær potet i terninger, ca. 1x1 cm. Rens og hakk løk og finhakk hvitløk. Hakk persille.

  5. 5

    Varm smør i panne og stek potetbitene gylne. Legg i løk og hvitløk og surr med noen minutter. Dryss på salt og pepper. Legg potetblandingen i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå og crème fraîche-blandingen på toppen.

  6. 6

    Legg på oliven og persille. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 25 minutter.

Tips

Server gjerne kyllinggratengen sammen med kokt blomkål eller andre grønnsaker for å få en enda sunnere variant.

Del denne oppskriften: