Kyllingburrito

Kyllingburrito

8
60
Enkel30 min
Burrito er en meksikansk rett med myke tortillalefser. Lag den gjerne med kjøttsaus, bønner, ris, guacamole, revet ost og rømme. I denne oppskriften har vi brukt kyllingkjøtt, men du kan også variere med andre typer kjøtt, som biff av okse eller svin indrefilet.

Ingredienser

Antall porsjoner

kyllingburrito:

  • 4 stk
    store tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    paprika
  • 2 ss
    koriander
  • 400 g
    kyllingbryst
  • 1 ss
    solsikkeolje til steking
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 400 g
    kidneybønner

Guacamole:

  • 2 stk
    avokado
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    olivenolje
  • 3 ss
    limesaft eventuelt sitron
  • ½ ts
    salt eller havsalt
  • ½ ts
    pepper

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm i 10–12 minutter eller som anvist på pakken.

  2. 2

    Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander.

  3. 3

    Skjær kylling i strimler eller biter. Stek kyllingen i olje sammen med løk, hvitløk og paprika. Krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.

guacamole:

  1. 4

    Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.

  2. 5

    Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett guacamolen kaldt fram til servering.

  3. 6

    Fordel kyllingblandingen på tortillasene, og ha på guacamole, rømme, og salsa. Rull sammen til en burrito. Pynt tallerkenen med cherrytomater.

Tips

Legg avokadosteinene i guacamolen. Da holder den lettere på fargen.

Del denne oppskriften: