Grønn curry

Grønn curry

0
24
Enkel35 min
Grønn curry er en enkel og eksotisk gryterett fra Asia som varmer litt ekstra når det er kaldt ute.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 cm
    ingefær
  • 1 stilk
    sitrongress
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ½ dl
    Sunniva® Presset Pink Lady®
  • 3 dl
    ris
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 3 dl
  • 3 ts
    grønn currypaste
  • 1 ss
    fiskesaus
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 2 ss
  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 1 stk
    lime
  • 4 ss
    koriander , grovhakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Finriv ingefær og finhakk sitrongress og hvitløk. Kok opp med eplejuice og la småkoke til væskemengden er halvert, ca. 5 minutter.

  2. 2

    Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. 3

    Tilsett kokosmelk og fløte og kok til sausen tykner, ca. 10 minutter. Rør inn currypasta og smak til med fiskesaus.

    Tips

    Du kan justere styrken på retten ved å tilsette mer currypasta. Smak deg fram.

  4. 4

    Del kyllingen i biter og brun i smør i en varm gryte til gyllen på alle sider. Hakk løk og fres med i 3 minutter.

  5. 5

    Del paprika i biter og vend inn. Hell over sausen og kok opp. Smak til med lime og server med frisk koriander og ris.

Tips

Bruker du en hel kylling i denne retten, er beina med å gi enda mer smak. Del kyllingen i to langs ryggen og del hver halvdel i fire.

Del denne oppskriften: