Fransk kyllinggryte

Fransk kyllinggryte

6
64
Enkel30 min
Oppskrift på herlig og lettlaget kyllinggryte. Provencekrydderet sørger for den rette franske følelsen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 boks
    hermetiske tomater à 400 g
  • 2 dl
    kyllingbuljong (ev. vann tilsatt buljong)
  • 8 stk
    mellomstore poteter
  • 2 stk
    løk
  • 3 stilker
    stangselleri
  • 1 ss
    provencekrydder
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 100 g
    frosne erter

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp hermetiske tomater og kyllingbuljong i en kjele.

  2. 2

    Vask og skrell potet. Skjær potet, løk og stangselleri i like store biter.

  3. 3

    Ha potet, løk og stangselleri i gryta. Kok opp og la det småkoke med provencekrydder i 12–15 minutter.

  4. 4

    Skjær kyllingfilet i jevnstore biter. Ha kylling og erter i gryten. La trekke på svak varme til kyllingbitene er gjennomkokt, i 5–8 minutter.

Tips

Denne middagen kan fint lages dagen før servering, da setter smakene seg bare enda bedre.

Del denne oppskriften: