Appelsinkylling

Appelsinkylling

6
33
Enkel20 min
Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus:

kyllingfilet:

  • ½ ts
    salt
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 1 ss
  • ½ stk
    purre i ringer
  • 2 ss
    grovhakket persille

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.

  2. 2

    Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.

kyllingfilet:

  1. 3

    Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.

  2. 4

    La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.

  3. 5

    Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.

Tips

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.

Del denne oppskriften: