Ananas- og kyllingkebab med kokostomatsaus og rømme

Ananas- og kyllingkebab

2
5
Enkel40 min
Disse grillspydene representer veldig mye av det som er det zanzibarske kjøkken. Her er eksotiske smaker som ananas, ingefær, sitrongress og kokos, smaker som passer vel så godt her hjemme.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ½ stk
    moden ananas delt i store biter
  • 2 stk
    store kyllingbryst delt i biter
  • 6 ss
    solsikkeolje
  • 2 ts
    finrevet frisk ingefær
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 1 ts
    finrevet hvitløk
  • 1 stk
    sitrongress , finhakk den hvite delen
  • ¼ ts
    salt
  • ⅛ ts
    pepper
  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 1 boks
    knuste hermetiske tomater
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 stk
    kokosmelk
  • 8 ss
  • 3 ½ dl
    ris

Slik gjør du det

  1. 1

    Mariner kyllingen med 3 ss olje, ingefær, gurkemeie, hvitløk, sitrongress, salt og pepper. La stå i 20 minutter.

  2. 2

    Varm 3 ss olje i en gryte. Tilsett løken og chilipulveret og mykne det på medium varme noen minutter. Tilsett tomater og kokosmelk. Kok opp og la stå i 20 minutter under lokk og jevnlig omrøring.

  3. 3

    Tre en bit kylling på et grillspyd, så en bit ananas. Fortsett til du har et fullt spyd. Ananasbitene og kyllingbitene bør være samme størrelse.

  4. 4

    Grill disse på grillen eller i ovnen til kyllingen er gjennomstekt.

  5. 5

    Server grillspyd med ris, tomatkokossaus og TINE Lettrømme 10% på siden.

Del denne oppskriften: