Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke

Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke

3
17
Enkel480 min
Sett kjøttet i ovnen om morgenen og la det stå hele dagen, så lager middagen seg mens du gjør andre ting.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    svinenakke
  • 1 ss
    tørket oregano/mynte
  • 2 ss
    spisskummen
  • 1 ss
    paprikapulver
  • 1 ts
    kajennepepper
  • 1 stk
    mørkt øl

TORTILLALEFSER

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 85 °C. Gni svinenakken med oregano, spisskummen, paprikapulver og kajennepapper, legg i en ildfast form og hell i øl. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser 60 °C eller kjøttet lett flaker seg, ca. 8 timer.

  2. 2

    Lag tortillalefser ved å smelte smør. Ha i melk og varm til lunkent. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melkeblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.

  3. 3

    Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.

  4. 4

    Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke. Legg lefsene fortløpende i en bunke. Dekk godt med et fuktig klede og plast for da holder de seg myke.

  5. 5

    Del vårløk på langs og fres i en stekepanne eller grillpanne med olje til myk. Del avokado og reddiker i skiver.

  6. 6

    Ta kjøttet ut og bruk en gaffel til å rive kjøttet fra hverandre. Server tortillalefser fylt med kjøtt, grillet vårløk, avokado, reddiker, hakket chili, rømme, lime og koriander.

    Tips

    Rør en god barbeque-saus inn i kjøttet etter at du har revet det fra hverandre om du ønsker en enda mer fyldige smak.

Tips

Du kan bruke svinekam i stedet for -nakke. Økologisk svinekjøtt begynner å bli enkelt å få tak i, spør i butikken din om du ikke ser det.

Del denne oppskriften: